>> dimecres, 3 de juny del 2009


Mostra un mapa més gran
Ruta



Iniciem el nostre recorregut al capdamunt de la rambla, concretament a la font de canaletes. Un cop ens vam reunir tot el grup, vam pujar cap a la plaça Catalunya. Allà hi havia un edifici, amb un deu grecoromà anomenat Mart. foto Andrea!!!!
Just al al costat hi havia una escultura, en aquella es representava la cara de Francès Macià i Llusà, que va ser un expresident de la Generalitat de Catalunya.Andrea foto!!! i la inscripció!!!
Ara ens endinsem al barri Gòtic, que per cert, es diu així perquè en aquella zona i predominen monuments d'art gòtic.
A través d'un carrer estret anem a parar a una plaça anomenada Ramón Amadeu, escultor. Va néixer al 1745 a la ciutat de Barcelona, però l'any 1809 es va haver de refugar-se a Olot perquè els francesos el perseguien, va morir a Barcelona al 1821. Al llarg de la seva vida es va dedicar a l'escultura.

A prop trobem l' església de Santa Anna.Andrea foto!!!
Després de visitar uns quants carrers, anem a parar al carrer Petrixol, on allà hi han una gran varietat de tendes. Al llarg de l'estona, ens hem inventat un rodolí, que diu així. ''Pel carrer Petrixol xocolata i melindros per a tothom".

Un cop havem reposat vàrem anar cap a la plaça del Pi, que té aquest nom perquè hi havia un pi molt alt, i al davant tenim la església del pi, el seu estil és gòtic.Andrea foto!!!
Un cop havent sortit vam agafar el carrer de l'Ave Maria on hi predomina els noms llatins, és important perquè la nostra llengua prové del llatí.

Més endavant, hi ha una cruïlla de carrers on s'aprecia una part de la muralla de Barcelona. Andrea foto!!!
Després de preguntar acabem al carrer, caminant arribem a la plaça Sant Felip Neri, és una plaça pentagonal de cinc costats on hi apareix una font. Andrea foto del grup!!! A l'altre costat de la plaça hi han restes de les bales de la Guerra Civil Espanyola. Andrea foto!!!

Els fanals que hi han a la plaça, son els mateixos que els del carrer Petrixol, el que passa és que hi ha una petita diferència.
Després de fer uns quants tos arribem a la catedral de Barcelona, construïda l'any 1740, és d'un estil gòtic. Andrea foto!!! Més enllà hi havia la casa dels Canonges que són membres del capítol d’una església catedral o d’una col·legiata.
Al carrer paradís hi trobem les antigues columnes del temple romà que són del segle IX i la seva identitat és caixa Catalunya. Més tard vam anar al Palau dels Lloctinent. Un lloctinent és un
representant del rei, durant l’absència d’aquest, en un dels estats patrimonials de la monarquia catalanoaragonesa. Un cop hem preguntat vam rodejar l'edifici i vam anar a parar a la plaça del rei. Els edificis que l'envolten són el Palau del Lloctrinet, i el Museu d'història de la ciutat.
Quan els Reis Catòlics,eren al poder, en aquesta plaça estava l'ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Després d'anar a la plaça Sant Jaume, on en l'edad mitjana hi havia una església, però la van acabar enderrocant. Alguns dels esdeveniments més importants han estat la proclamació de la República, la proclamació de l'Estatut d'Autonomia, els títols del Futbol Club Barcelona, entre d'altres.

Un cop hem sortit de la plaça, creuem Vía Laietana i anem a donar al carrer Argentina. Ara acabem d'entrar al barri de la Ribera, baixem el carrer fins arribar a l'esglèsia de Santa Maria del Mar. Es va construir entre el 1329 i el 1384, això significa que van tardar més de cinquanta anys, que són molts.Andrea foto!!
Més endavant hi ha una plaça en honor a l'11 de setembre. Estem al Fossar de les Moreres que és un lloc en honor als caiguts, l'any 1714. A la plaça hi ha un mur de marbre que diu: ''Al Fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor fins perdent nostres banderes, serà l'urna de l'honor .

Aquell any un exercit de 40.000 soldats, castellans i francesos, enviats pel Borbó Felip V van culminar el seu setge a la ciutat de Barcelona, defensada per poc més de 5.000 catalans amb l'assalt final a la ciutat.La guerra es va perdre i per això es celebra aquest dia.
En aquella època van haver molts màrtirs que eren persones que morien en la defensa d'alguna causa. Avui en dia, els veïns en pensen que van ser molt valents.

Andrea foto!!!
Més endevant acollim el Palau Dalmasses on la companyia estable de l'òpera des del 1995, és un espai barrroc d'òpera ílica.

S'està acabant el recorregut i només falta passar pel museu Picaso i el Palau de la Música Catalana.
Un cop hem passat pel museu Picaso ens dirigim cap al Palau de la Música. L'estil de l'edifici és modernístic, esà compost per dues part, l'edifici nou i el vell. L'edifici nou rep el nom de Palau de la Música Catalana, la diferència és que la part nova no és tan creativa, ni té tantes escultures com la part vella.

Fins aquí el nostre recorregut pel barri Gòtic. Estem molt cansats però dins el metro agafarem forçes per així posar la informació en el nostre bloc i poder completar el crédit de síntesis.


  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP